Forever Young

Det är inte många band som kan försvinna i över 20 år, sedan plötsligt göra comeback och låta precis likadant som när det begav sig. Särskilt inte om man har ett så naivistiskt och simpelt sound som The Vaselines. Men det går.

Landsmännen och vännerna i Teenage Fanclub brukar användas som det ultimata exemplet på ett konsekvent band, som bara fortsätter låta likadant i år efter år. Men även om det ligger något i det så har de utvecklat låtskrivandet, blivit duktigare på sina instrument och förfinat produktionen lite grann för varje skiva de släppt. Mognad, antar jag att det kan kallas.

Eugene Kelly and Frances McKee i Vaselines verkar inte ha mognat ett dugg. Deras låtar handlar fortfarande mest om sex, och lite om religion. Tränat på sina instrument har de definitivt inte gjort, tack gud! Istället för en flåsande gubbplatta låter det bara som om de tagit vid där de slutade, någon gång när 80-tal blev till 90-tal. Visserligen har de fått hjälp av Belle and Sebastians Bobby Kildea och Stevie Jackson (även känd som min dubbelgångare) vid inspelningen, men de är både för stora beundrare och för proffsiga musiker för att ta över produktionen.

Låtar som ”Turning It On”, ”Sex with an X” och ”Whitechapel” är underbara påminnelser om att det fortfarande finns en värld därute befriad från svulstighet. Om bara Kurt Cobain fått höra dem.

Då:

Nu:

Nirvana spelar sin version av ”Jesus Doesn’t Want Me for a Sunbeam”:

Annonser

1 kommentar

Filed under Covers, Musik

One response to “Forever Young

  1. Pingback: Bubblegum Lemonade – Sophomore Release « have you forgotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s