Take a Bow!


Eux Autres är bandet för alla som gillar tanken på Jon Spencer Blues Explosions och White Stripes enbart-trummor-och-gitarr-sound, men ogillar blues i allmänhet och machosångare i synnerhet.

De är en syskonduo från Portland som gjorde 00-talet lite gladare med sin primitiva korsning av Serge Gainsbourg-rock och klassisk indiepop. Cold City var ett av 2007 års bästa album, bandet härmade mer eller mindre vad de gjort på debuten – sprittande gitarrslingor, bångstyriga trummor, sång som pendlar mellan svalt och hett, med engelska och franska omvartannat – men lyckades lite, lite bättre med allting. Nu är det 2010, nytt decennium och dags för ”den svåra” tredje skivan, Broken Bow.

Så har de utvecklats? Nja, inte nämnvärt. Under de senaste turnéerna har bandet utökats till en kvartett, och så också i studion. Men det distinkta och diskanta Eux Autres-soundet är intakt.

Låtarna tar lite tid på sig, märkligt nog känns de inledande fyra spåren mest som utfyllnad. Men från och med ”A Band Undone” lyfter musiken och når riktigt höga nivåer. ”You’re Alight” är en väldigt snygg poplåt där varje liten beståndsdel bidrar till en perfekt helhet. Ändå kan jag sakna de extra smittsamma melodierna från äldre låtar som ”When I’m Up” och ”The Deadball Era”. Magnifika ”My Love Will Not Let You Down”, från fjolårets Springsteen-coverplatta, kompenserar dock mer än väl för det. Och Heather Larimer är fortfarande en av världens coolaste sångerskor. Je t’aime, Eux Autres!

Betyg: 4

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s