Internet, kill the Radiohead!

”Nytt album med Radiohead släpps i helgen”. Jahapp, tänker jag. Känns ungefär lika upphetsande som när jag såg en reklamaffisch för senaste kexchokladen. Mörk och med blåbär, ojoj! Är det inte så man trillar baklänges?

Nya videon finns att kolla/lyssna på här. Och ja, bandet låter precis lika trist som det gjort de senaste tio, tolv åren. Jag älskade nästan allt fram till och med OK Computer, och Kid A hade faktiskt några hyfsade låtar, men sedan dess har det verkligen inte varit roligt.

Det som stör mig allra mest är inte att musiken blivit sämre, ointressant i sitt sätt att alltid vilja vara intressant, de flesta band tappar ju sin förmåga förr eller senare. Nä, det värsta är när de spelar gammalt material och det låter som det framförs av totalt anonyma studiomusiker.

Om sedan Thom Yorkes röst blivit gnälligare med åren, eller jag bara tröttnat på den, vet jag inte riktigt. Det spelar inte så stor roll. Skriver de någonsin en låt av samma kaliber som ”No Surprises”, ”Let Down” eller ”Street Spirit” igen kommer de aldrig kunna ge den rättvisa. Så tack för den här tiden Radiohead, det var trevligt så länge det varade, och jag hoppas innerligt att ni snart lägger av! Gör världen lite gladare och starta ett spännande skivbolag istället, ni har uppenbarligen mer kreativa idéer om paketeringen av musiken än om musiken i sig.

Annonser

3 kommentarer

Under Musik

3 svar till “Internet, kill the Radiohead!

 1. Oj här håller jag inte med dig. Visst att bandet hade en topp med OK Computer men In Rainbows är en fantastisk skiva. Kan inte uttala mig ordentligt om senaste riktigt än men bra verkar den vara.

  • G

   Alla tycker vi olika, men jag tyckte inte In Rainbows var så fantastisk. Bättre än Hail to the Thief kanske, men det säger inte så mycket. Nude är en bra låt, men det cirkulerade versioner av den redan på OK Computer-tiden, och jag tyckte den lät mycket finare då. Någonting går förlorat när musiker blir för duktiga på att spela…

   Sedan orsakar Pitchforks enorma, och ständigt ihållande, hype av bandet att jag tycker mindre och mindre om dem. Nån måtta får det vara på hyllningarna!

   Med det sagt tycker jag dock att andra halvan av nya skivan är ganska trevlig. =)

   Tack för respons hur som helst, alltid kul med kommentarer!! 🙂

 2. Precis som du älskar jag Radioheads skivor från deras ”rakare” period. Jag har de tre senaste (dock inte Kid A). Jag tycker de är bra, men de berör mig inte. Det gör mig sorgsen …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s