Dum Dum Girls – Play With Fire (cover #9)

Play With Fire - Dum Dum Girls

Av alla de tusentals Rolling Stones-covers som spelats in under åren är det inte många som varit särskilt lyckade. Britpop-eran borde till exempel producerat några lyckade tolkningar, men nej. Från norr till söder, från Oasis (”Street Fighting Man”) till Shed Seven (”Jumpin’ Jack Flash”), försökte de alla – de som borde varit experter i ämnet – förgäves. Kanske var det för att de prompt skulle ge sig på bandets största rockdängor. Ni vet, de där rökarna som fortfarande funkar idag, 45 år senare, för att de låter så uppfriskande primitiva, underproducerade och lagom svängiga. Kaliforniska Dum Dum Girls undviker den fällan och väljer den (musikaliskt) mjuka balladen ”Play With Fire”, som de fullkomligt kör över med sin ångvält till feedback-pop.

  Don’t you play with me,
  ‘cause you’re playing with fire

Nä, vi ska inte leka med elden. Och det råder inget tvivel om att Dee Dee, och hela Dum Dum Girls, brinner. Brinner lika mycket som Stones, Jesus & Mary Chain, Ronettes, eller vilka de än jämförs med, någonsin gjorde.

Dum Dum Girls är för övrigt ett av många bra band som släpper skivor i höst. Om en vecka är Only in Dreams ute i butikerna, både fysiska och nätbaserade, men läckor finns redan ute på tuben.

Annonser

1 kommentar

Filed under Covers, Musik

One response to “Dum Dum Girls – Play With Fire (cover #9)

  1. Pingback: Widowspeak | have you forgotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s