Have you forgotten the 60s – Lucka 14

The Who? Jag vet inte, Quadrophenia berörde mig aldrig så mycket och majoriteten av deras musik står ju för det som jag inte gillar med 60-talet (eller 70-talet, för den delen). Ni vet, när allt blev för långhårigt, för skäggigt, för muskulöst. Låtarna gick plötsligt hälften så fort, medan virtuoserna spelade dubbelt så snabbt, utan minsta tanke på vare sig melodi eller känsla.

Men innan allt det, när decenniet bara hunnit halvvägs, spelade den londonska kvartetten fortfarande ren och skär pop, med ”The Kids Are Alright” som den klarast skimrande juvelen i kistan. 1965 var Pete Townshend och Keith Moon förvisso redan fantastiska musiker (lyssna bara på Moons åskväder till trummor i bakgrunden!), men de hade ännu inget behov att visa det, de spelare bara sina låtar. Precis som det ska vara.

I början av 90-talet skulle Rides samtidigt högljudda och finstämda pop ta musikvärlden med storm, och jag håller fortfarande Nowhere som en av världens bästa skivor, men allt från luggar och stämsång till gitarrattacker och frenetiska trummor hade de ”The Kids Are Alright” att tacka för. En anledning så god som någon att kalla den en av 60-talets bästa låtar.

Lämna en kommentar

Under Musik, Popjulkalender 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s