Memoryhouse – This Will Be Our Year (cover #18)

Memoryhouse gjorde en av 2010 års finaste och mest drömska skivor. Sedan spelade de av någon anledning in samma låtar igen 2011, med lite bättre ljudkvalitet men inga direkta förbättringar i övrigt. En märklig och ganska onödig idé, om du frågar mig. Men nu har de i alla fall gjort en riktig ljuvlig cover på gamla Zombies-dängan ”This Will Be Our Year” (som kan laddas ner här). Och ny EP kommer ut om en dryg månad, samma dag som Eux Autres-EP:n, för övrigt.

För den som inte är bekant med The Zombies, så gjorde de en av 60-talets bästa skivor, Odessey and Oracle, som bland annat huserar ”Hung Up On a Dream”, en av världens bästa poplåtar. Jag har inte hört så många covers på deras låtar, men det finns säkert fler därute. Belle & Sebastian brukade spela ”Time of the Season” live, vilket vi lyckliga besökare på deras Cirkus-konsert 2002 fick erfara. Om någon hört någon annan cover får ni gärna tipsa om dem! Men nu vankas det Memoryhouse. Lyssna och dröm er bort!

Annonser

4 kommentarer

Filed under Covers, Musik

4 responses to “Memoryhouse – This Will Be Our Year (cover #18)

  1. Great Lakes har också gjort en… tja, rätt okej cover på ”This Will Be Our Year”. Finns på deras skiva ”The Distance Between”. Inget måste, men småtrevlig.

  2. TTA har faktiskt gjort en cover på just Hung Up on a Dream. Helt okej men mer ett hedervärt val än en riktigt bra tolkning. Kolla också upp Matthew Sweet och Susanna Hoffs cover på Care of Cell 44. Jag tycker att de lyckas rätt bra, även om den inte skiljer sig så värst mycket från originalet.

    Tyckte Memoryhouse gjorde det med den äran. Tankar hem på studs!

    • Ja, med den andra låten som kan laddas ner från Memoryhouse hemsida bådar det riktigt gott inför kommande skivan. 🙂

      TTA alltså, den covern ska jag nog inte leta reda på. Tycker visserligen de gjort ett par trevliga hitlåtar, men de gnällrösterna framförandes den klassikern… Känns tveksamt. (Nämner dem här, för övrigt: https://haveyouforgotten.wordpress.com/2010/11/07/godard-yxskaft/ ) Men Matthew Sweet får jag kolla upp, tackar för tipsen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s