Tashaki Miyaki

Tashaki Miyaki är en kalifornisk duo som släppte sin finfina debut-EP för ett par månader sedan, och låter mer än lovligt likt Jesus & Mary Chain. Men inte nog med det, tre av EP:ns fyra låtar finns också i alternativa versioner, som istället låter väldigt mycket Mazzy Star. Kanske inte så konstigt egentligen, med tanke på att nämnda band hade en del gemensamt. Enkla poplåtar dränkta i en hel massa eko, de ena lite snabbare, de andra lite långsammare. Tashaki Miyaki kunde inte riktigt bestämma sig för vilken stil de gillade mest, så de valde båda. Ett ganska trevligt drag, om du frågar mig – särskilt om man gör det så bra.

Tashaki Miyaki - singer & drummer

Tashaki (om jag förstått namnen rätt) har en röst som påminner en hel del om gamla fina 60-talsband som The Crystals och The Ronettes, vilket i sin tur får mig att tänka på nyare band som Cults. För att inte tala om Slowdive (och Mojave 3, på de akustiska låtarna) och, självklart, Velvet Underground. Men nu blir det lite väl många namn för ett inlägg, Tashaki Miyaki har gjort en EP som är helt förmögen att stå på egna ben, och när första fullängdaren väl dimper ner i våra datorer är jag säker på att den kommer vara en av årets bästa – oavsett om de väljer Marys, Mazzys eller bådas väg.

Här är ”Something Is Better Than Nothin'” i sprakande elektrisk version och ”Keep Me In Mind” som drömsk akustisk vaggvisa.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Musik

2 responses to “Tashaki Miyaki

  1. Åh, det här var precis min kopp te! Aldrig hört talas om bandet tidigare, så ett tack är absolut på sin plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s