Dröm vidare – Allo Darlin’ Capricornia

Capricornia - Allo Darlin'

Allo Darlin’ är tillbaka med nya singeln ”Capricornia”, från ett nytt album som förhoppningsvis dyker upp senare i år. Det är precis lika bedårande och kärleksfull pop som på debutalbumet, bara lite mer bombastisk. 12-strängad akustisk istället för ukulele, elgitarrslingor som gnistrar lite mer, och trummor som dundrar lite högre. Med det sagt handlar det knappast om någon arenarock, Allo Darlin’ är för alltid rotade i sin twee-grund och det kan varken nya produktionsknep eller framgångar ändra på.

Om inte annat framgick det tydligt när jag förra helgen hade lyckan att få se bandet på London Popfest. De är fortfarande den sortens anspråkslösa popgäng som gläds åt varje liten applåd, som ler brett varje gång gitarristen lyckas sätta ett inte-alltför-avancerat-solo, som snubblar vid sidan av scenen och råkar knocka varandra med sina instrument. Samtidigt är de imponerande samspelta och Elizabeth Morris röst är ännu starkare live än på skiva. Alltså precis den sortens kombination av amatörism, spelglädje och talang som jag älskar. Gamla favoriter som ”My Heart is a Drummer”, ”Dreaming” och ”The Polaroid Song” låter alla förträffliga, och om nämnda ”Capricornia” känns storslagen i studioversion är det inget mot den fantastiska månresa den förvandlas till på en liten klubbscen mitt i världens eviga pophuvudstad.

De första ringande ackorden är nedräkningen och Elizabeths underbara stämma är bränslet som lyfter hela farkosten. När hela alltet är igång, och trummor och bas går för fullt, tittar alla medpassagerare förundrat ner på jorden. ”I keep having these dreams” går allsågen. Och sedan den avslutande, frenetiska månlandningen, med Mikey som bara dunkar på trummorna, Bill som matar på basen, och Pauls gitarr som fullkomligt exploderar i välljud, medan Elizabeth bara studsar extatiskt upp och ner.

När allt är över är hela publiken bara ett enda stort dunkande hjärta. Hur vi tog oss ner på jorden igen vet jag inte, men här sitter jag nu, fånleendes under den vackra stjärnhimlen.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Musik

2 responses to “Dröm vidare – Allo Darlin’ Capricornia

  1. Den sätter sig verkligen! Var smått tveksam efter första lyssningarna – men nu så! Förhoppningsvis kan det bli en skiva som överträffar den förra.

    Popfest alltså. Nu blir jag lite avundsjuk.

    • Ja, kände ju precis likadant. Efter första lyssningarna var det mer ”jaha”, men några lyssningar till och den känns smått episk.

      Hehe, japp, en fin tillställning. Comet Gain, The Rosie Taylor Project och Just Joans var höjdpunkterna. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s