Vashti Bunyan – En svala gör en vår

Filip tipsar om ett obskyrt och alldeles jättefint brittiskt folkalbum från mitten av 70-talet på This Is Pop?. Just Others heter bandet, och precis som bloggförfattaren säger är låten ”Close Your Eyes to the Sun” ett perfekt soundtrack till den långsamt antågande våren.

Vashti Bunyan - Just Another Diamond Day

Vashti Bunyans gamla Just Another Diamond Day var en gång i tiden ett nästan lika obskyrt album från samma decennium och genre. Under 00-talet fick hon lyckligtvis ett uppsving med en ny skiva och samarbete med Devendra Banhart – inte ett år för sent. Hennes musik svävar fram med vinden, lika viskande och mjuk som någonsin Nick Drakes. Hon delade också producent, Joe Boyd, med den bortgångne singer-songwritern, och precis som på hans första två album är det Robert Kirby som står för de vackra stråkarrangemangen på Just Another Diamond Day. Bunyans musik saknar dock lite av Drakes vemod, den är luftigare, lättare och mer hoppfull – och just därför så otroligt vacker på en mild och ljus vårdag.

Kanske allra vackrast är ”Swallow Song”, med sin försiktigt plockande gitarr, himmelska stråkar, och Bunyans ljusa röst, sjungandes den ljuvaste av melodier.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s