Ny låt och coverskiva med Mark Kozelek

Mark Kozeleks senaste låtar har varit långt under hans vanliga standard. Men just nu streamas en helt ny, kallad ”You Missed My Heart”, på Kozeleks skivbolags hemsida, Caldo Verde Records från en kommande liveskiva (den femtioelfte i ordningen). Och ja, den är riktigt bra. Riktigt!

Inget nytt under solen egentligen, samma vackert plockade akustiska gitarr, samma monotona röst, men ändå med en helt annan intensitet och glöd än allt på Among the Leaves. ”You Missed My Heart” är inget dussinspår.

Mark Kozelek - You Missed My Heart

Som om inte det var nog har en ny skiva med den buttre singer-songwritern annonserats ut. Eller ja, just singer-songwriter är kanske fel epitet här, för det handlar bara om covers den här gången. Å andra sidan vet ju alla som är bekanta med Kozelek att hans covers snarare kan kallas helt nya låtar, musikaliskt i alla fall. Låtvalen får mig inte direkt att jubla, snarare tvärtom, men från Red House Painters första Kiss-cover, via AC/DC, till Modest Mouse-tolkningarna på Tiny Cities, har han lagt sin alkemist-hand på all typ av musik och lyckats göra guld av det mesta. Så varför ska inte Genesis, Misfits och Danzig också kunna förädlas? Den 19:e februari nästa år får vi svaret.

Just det, Like Rats, ska skivan heta. Döpt efter det gamla industribandets Godfleshs låt… Och en grej till, sista låten är Sonny & Chers gamla dänga ”I Got You Babe”, vilket får mig att hoppas på en intressant duett. Exciting!

4 kommentarer

Under Covers, Musik

4 svar till “Ny låt och coverskiva med Mark Kozelek

 1. Ska du se honom i november då?

  • Jodå. Funderade faktiskt ett tag på att inte se honom, efter att ha blivit rejält besviken på senaste skivan. Plus att han ju kan slarva lite med sina musikaliska kvaliteter på scen ibland, och bli ganska tröttsam med en massa bitska kommentarer till publiken. Det verkar handla lite om dagsform, så man vet aldrig riktigt vad man får. Men med det sagt så kunde jag ändå inte motstå att köpa en biljett… 🙂

 2. Trevligt! Hade tänkt skippa det, men såg en liveversion av ”Mistress” som jag verkligen gillade, och då ändrade jag mig. Han är en av få levande husgudar jag ännu inte sett, så det är verkligen på tiden. Skulle ha sett honom och Lloyd Cole för elva år sedan, men han ställde in den gången.

  Kanske ses då!

  • Ses säkert då! Får hoppas att det blir bra, man vet aldrig med den karln…
   Skulle också sett Red House Painters på Cirkus, den där majdagen 2001. Det är fanimig en av de största besvikelserna i mitt liv, A4-pappren på dörrarna som bekräftade att det var inställt. Lyssnat på en del inspelningar från samma turné, och vi gick definitivt miste om något. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s