Video till Veronica Falls – Teenage

För länge sedan skrev jag om varför jag tycker att musikvideon till Rides gamla ”Vapour Trail” är så fenomenal. Precis som många andra ”illustrationer” av shoegaze-låtar från den tiden vinner den på att se ganska abstrakt ut. Men användandet av samma typ av filter och suddighet funkar fint även på ordinära bandbilder, som i Slowdives ”Alison” eller Jesus & Mary Chains ”Darklands”.

Veronica Falls har nog tittat på nämnda videor mer än en gång, åtminstone att döma av det visuella ackompanjemanget till deras nya, ljuvliga singel ”Teenage”. Ja, eller så bad de bara videoregissören att fixa lite Instagram-känsla. Men jag hoppas på det tidigare.

I vilket fall, den sköra, bitterljuva popmusiken blir ännu vackrare tillsammans med de brusiga bilderna. Se, lyssna och njut!

4 kommentarer

Under Musik, Musikvideor

4 svar till “Video till Veronica Falls – Teenage

  1. Pladd

    Helsike vad bra de är, Veronica Falls! Skön video också.

    • Ja, visst är de? De gör egentligen inget radikalt annorlunda från andra popband, men de träffar en nerv hos mig som får mig att falla handlöst varje gång. Gitarrgnisslet, stämsången, vet inte riktigt vad det är. Helheten, inklusive det visuella, kanske.

  2. Pladd

    Ja, du är mycket skickligare på att uttrycka dig än vad jag är när det gäller musik. Så jag kan bara hålla med.

    Var för övrigt tack vare din blogg som jag upptäckte dem. Tack!

Lämna en kommentar